BRANISLAV GVOZDENOVIĆ

Prim. dr sc. med.03. godine bio predavač na Katedri za poslediplomsku nastavu iz pulmologije. Primarijus je od 2007. godine.U farmaceutskoj i CRO idustriji radi od 1994. godine. Trenutno je zaposlen kao direktor u međunarodnoj organizaciji za sprovođenje kliničkih ispitivanja lekova PPD, gde je Country Manager za Srbiju i Hrvatsku, a od 2014. godine je Medicinski direktor za pulmologiju.

ALEKSANDRA PEŠIĆ

Radno iskustvo na različitim pozicijama u oblasti farmacije, kliničkih ispitivanja, odnosa sa javnošću, prevodilaštva.
Od 1997 godine radi u oblasti kliničkih ispitivanja u ugovornim istraživačkim organizacijama (Vujaklija CRO, Icon, Parexel, INC Research, PSR Group), farmaceutskoj industriji (Pfizer) na pozicijama Clinical Research Assocate, Study Start Up, Medical Director, Managing Director, Medical Writer, GCP Trainer, Compliance Lead, Director Compliance Oversight, Clinical Resarch Consultant. Konsultant je, od 2004 godine, ya francuski Research Institute MAPI koji se bavi lingvističkom validacijom PRO Patient Reported Outcome’s.
Završila farmaciju na Univerzitetu u Beogradu, nostrifikacija diplome na Univerzitetu La Sapienza u Rimu, Italija. Završila post-diplomske Master of Science studije Farmaceutska medicina na Hibernia College, Dablin, Irska i School of Government Harvard University, Cambridge MA, SAD. Završila post-diplomske specijalističke studije iz Kozmetologije na Society of Cosmetic Scientists, Luton, Velika Britanija, specijalističke studije Odnosi sa javnošću na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, specijalističke studije iz Parfimerije ICATS na Univerzitetu u Plimutu, Velika Britanija. Trenutno brani tezu na specijalističkim studijama iz Medicinskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Od 2015 godine sertifikovani stručnjak za Translacionu medicinu (Certified Professional for Translational Medicine CPTM with European Society for Translational Medicine, Beč, Austrija). Sertifikovani Senior Project Manager (International Project Management Association IPMA). Predavač na CRA Academy Beograd Srbija od 2011.
Bila Predsednik profesionalnog udruženja ACRP Serbian Chapter od 2008 do 2011 godine, trenutno Zamenik predsednika profesionalnog udruženja KLINIS.

SINIŠA RADULOVIĆ

Siniša Radulović je rodjen 1953. godine u Kovinu. Medicnski fakultet završio je u Beogradu, kao i specijalizaciju iz kliničke farmakologije. Magistarske studije pohadjao je iz oblasti farmakologije a doktorske studije iz oblasti razvoja lekova u onkologiji. Član je raznih medjunarodnih stručno/naučnihorganizacija, kao što su AACR, EACR, ASCO, ESMO itd., kao i nekoliko domaćih stručnih asocijacija. Trentno se bavi razvojem novih lekova u onkologiji kao i ranim fazama kliničkih ispitivanja. Rukovodilac je nekoliko istrazivačkih projekata iz oblasti onkologije. Objavio je oko 150 radova u medjunarodnim časopisima, oko 50 u domaćim časopisima kao i 10-tak monoografija i poglavlja u knjigama. Trenutno radi kao direktor Sektora za naučnoistrazivačku i obrazovnu delatnost Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.